GİB İsteğe Bağlı Tam Tevkifat Sözleşmeleri Bilgi Girişi Hakkında Duyuru “KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 41 Seri No.lu Tebli… 

 

 

 

GİB İsteğe Bağlı Tam Tevkifat Sözleşmeleri Bilgi Girişi Hakkında Duyuru

 

KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 41 Seri No.lu Tebliğ” 21/4/2022 tarihli ve 31816 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Söz konusu Tebliğ ile yapılan düzenlemeye göre alıcı mükelleflerin, isteğe bağlı tam tevkifat uygulaması kapsamında düzenledikleri sözleşmelerin bir örneği ile bu kapsamda işlem yapacak satıcı mükelleflerin bilgilerini (adı soyadı/unvanı, vergi dairesi, vergi kimlik numarası, sözleşme uygulama dönemi), işleme ilişkin KDV beyannamesinin verilmesinden önce liste halinde bağlı oldukları vergi dairesine vermeleri ve sözleşmelerin feshedilmesi, tadili vb. durumları da yine işleme ilişkin KDV beyannamesinin verilmesinden önce bağlı oldukları vergi dairesine bildirmeleri gerekmektedir.

Mükelleflerin vergilendirmeye ilişkin ödevlerini yerine getirirken günümüz bilişim teknolojilerinin getirdiği imkânlardan daha fazla yararlanarak belirtilen işlemleri hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmelerini sağlamak amacıyla yukarıda belirtilen sözleşmelerin ve listelerin vergi dairesine verilmesi işlemlerinin İnternet Vergi Dairesi ekranlarından yapılması sağlanmıştır.

İsteğe Bağlı Tam Tevkifat Sözleşmeleri için; https://www.gib.gov.tr/ adresinden İnternet Vergi Dairesine giriş yapıldıktan sonra “Beyanname İşlemleri” bölümünde yer alan “İsteğe Bağlı Tam Tevkifat Sözleşmeleri Bilgi Girişi” menüsüne girilerek işlem yapılmalıdır.

Tamamı İçin Tıklayınız

Kaynak: GİB